• home
 • video
 • pas verschenen

  Niet alledaags: lichtgewicht Patera herovert Europese bokstitel

  " "

  Francesco Patera (archief) pakte voor het eerst de titel in mei 2017.

  Onze landgenoot Francesco Patera is in het hol van de leeuw voor de tweede maal Europees kampioen in het lichtgewicht geworden. De bokser uit Genk klopte de tot dan toe ongeslagen thuisfavoriet Lewis Ritson.

  Patera veroverde vorig jaar in mei de Europese titel op bezoek bij de Fin Edis Tatli. Gisteravond begon Ritson sterk, maar vanaf de 5e ronde nam Patera het heft in handen. Technisch en conditioneel  was hij de betere. 2 puntenrechters gaven het voordeel aan Patera, 1 aan Ritson.

   

  Zo won de Belg op punten en is hij andermaal Europees kampioen. Het is van superpluimgewicht Jean-Marc Renard in 1986 geleden dat een Belg een Europese titel kon heroveren in dezelfde gewichtsklasse.

   

  Ritson verloor een eerste keer in 18 kampen, waarvan hij er 11 voor het einde won. Patera zit nu aan 23 profkampen: 20 zeges, 3 nederlagen.