• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Leko blijft coach van Club Brugge: "Morgen leidt hij alweer de training"

  Ivan Leko blijft coach van Club Brugge.

  Ivan Leko blijft coach van Club Brugge.

  Club Brugge steunt zijn coach Ivan Leko. De Kroaat werd na bijna 36 uur vrijgelaten zonder voorwaarden in het grootschalige fraude-onderzoek. Morgen staat Leko alweer op het trainingsveld.

  Club: "Geen reden om vertrouwensrelatie met Leko te verbreken"

  "Vanavond vond een open gesprek plaats met trainer Ivan Leko en de raadsman", schrijft Club Brugge in een mededeling. "Hieruit blijkt dat Ivan Leko steeds ter goeder trouw heeft gehandeld."

   

  "Het ten laste gelegde feit dateert uit 2015 en dient verder onderzocht te worden. Ivan Leko zal hierbij zijn volledige medewerking verlenen zoals de afgelopen twee dagen."

   

  "Club Brugge ziet geen reden om de vertrouwensrelatie met Ivan Leko als persoon én als trainer te verbreken. Morgen vinden de trainingen daarom opnieuw plaats, onder leiding van Ivan Leko."

   

  De coach van Club Brugge werd gisteren opgepakt door zijn band met makelaar Dejan Veljkovic, een van de spilfiguren in het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal.

   

  Vandaag werd Leko vrijgelaten zonder voorwaarden. "Er kan hem niks ten laste gelegd worden", zegt Leko's advocaat Van Steenbrugge. "Het enige wat nog een beetje opklaring vergt, is een betaling uit 2015. Het gaat om een stuk van zijn salaris als trainer van OHL. We moeten nagaan in hoeverre dat bedrag fiscaal was aangegeven."

  De mededeling van Club Brugge