Ga naar de inhoud

Sky laat renner vertrekken die maar 4 koersen uitreed in 2 jaar

 di 9 oktober 2018 15:19
Intxausti in Sky-tenue.
Intxausti geraakte nooit op toerental bij Team Sky door ziekte.

Na 3 seizoenen vol doffe ellende zet Beñat Intxausti een stap terug. De 32-jarige Bask ruilt Team Sky volgend seizoen voor Euskadi-Murias. 

Intxausti geraakte bij Sky niet verlost van klierkoorts

Beñat Intxausti werd jaren geleden nog beschouwd als een van de nieuwe Spaanse toppers in wording. Team Sky wist dat en plukte de Bask in 2015 weg bij Movistar.

 

Maar bij de Britse topformatie belandde Intxausti in het sukkelstraatje. De tweevoudige ritwinnaar in de Giro kreeg af te rekenen met klierkoorts en geraakte daar niet van hersteld.

 

Vorig seizoen reed Intxausti enkel de openingsetappe van de Tour of Guangxi (in China) uit. Dit jaar startte Intxausti in 3 koersen. Enkel in de Hammer Series in Stavanger bereikte hij (in 2 etappes) de aankomstlijn.

 

Euskadi-Murias vormt nu een reddingsboei voor Intxausti, die zijn carrière in  het Baskenland weer probeert te lanceren. "Beñat is volgend jaar in staat om mooie dingen te tonen", zegt Euskadi-ploegleider Jon Odriozola.

Euskadi-Murias stelt met trots Intxausti voor

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.