• home
 • video
 • pas verschenen

  Aanvaller De Marchi houdt stand op vreselijke San Luca, Teuns op podium

  Alessandro De Marchi heeft zijn najaarsvorm ook in de Ronde van Emilia (1.BC) laten gelden. De Italiaan van BMC, ritwinnaar in de Vuelta, won het voorproefje op de Ronde van Lombardije van volgend weekend. Ploegmaat Dylan Teuns eindigde derde.

  Wie na het WK nog wat energie in de tank heeft, krijgt in Italië nog enkele kansen om zijn klimmersbenen te laten spreken. Volgende week zaterdag volgt het orgelpunt in de Ronde van Lombardije, de Ronde van Emilia is een weekje eerder traditioneel een waardemeter.

   

  Alessandro De Marchi werd op 30 kilometer van de finish vooruit gestuurd door een sterk BMC-blok. In de finale moest 5 keer de beklimming van San Luca getemd worden. De kuitenbijter in Bologna heeft een gemiddelde van 10,8 procent over 2 kilometer en is volgend jaar de scherprechter in de openingstijdrit van de Giro.

   

  In een uitgeregende koers vandaag bleef De Marchi de grote kanonnen nog net voor. Woods, vorige week nog derde op het WK, gooide zijn troeven in de slotkilomer op tafel, maar werd geneutraliseerd door Teuns, die hij nog kent van een onderonsje in de Vuelta.

   

  Teuns kon daarna niet reageren op een uitval van Uran, maar de Colombiaan kwam te laat voor de hoofdprijs. Die was weggelegd voor De Marchi. 

  Uitslag Ronde van Emilia (1.BC)
  1. Alessandro De Marchi (Ita) 207 km in 5u09'35"
  2. Rigoberto Uran (Col) op 8"
  3. Dylan Teuns 9"
  4. Hugh Carthy (GBr) z.t.
  5. Thibaut Pinot (Fra) 13"
  6. Romain Bardet (Fra) z.t.
  7. Primoz Roglic (Svn)  
  8. Vincenzo Nibali (Ita) 15"
  9. Domenico Pozzovivo (Ita) 18"
  10. Sebastien Reichenbach (Zwi) 21"

  Bekijk de finish: