• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde tot tranen bewogen: "Hier heb ik zo lang voor gevochten"

  Alejandro Valverde moest vechten tegen de tranen toen hij meteen na de finish werd geïnterviewd. "Dit is ongelooflijk. Ik heb hier geen woorden voor."

  Zilver in 2003 en 2005 (na Boonen) en daarna nog 4 keer brons. Dat was het WK-palmares van Alejandro Valverde tot nu toe. Jarenlang mocht hij aan de regenboogtrui snuffelen, in Innsbruck mag hij het kleinood ook effectief aantrekken.

   

  "Dit is ongelooflijk. Hier heb ik zoveel jaar voor gevochten. Eindelijk is het mij gelukt", zegt Valverde, zich excuserend voor de tranen. "Dit is zonder twijfel de mooiste zege uit mijn carrière."

   

  "Het WK winnen was mijn levensdroom. Na 6 keer zilver en brons is die eindelijk werkelijkheid geworden. Ik ben zonder woorden."

  Bardet: "Moet tevreden zijn met 2e plaats"

  Niet Julian Alaphilippe maar Romain Bardet was de Franse troefkaart in de finale. "Ik zat al 2 maanden met deze wedstrijd in mijn hoofd. Ik wist dat die slotklim mij als gegoten zat", zegt Bardet aan Sporza.

   

  "Ik hoopte in de finale nog een beetje dat Alaphilippe uit de achtergrond zou terugkeren, zodat we wat konden pokeren. Nu moest ik het alleen doen, maar het is moeilijk om een renner als Valverde te verschalken in een finale. Ik denk dat ik tevreden moet zijn met deze 2e plaats."

  Woods: "Zal hier toch paar nachten van wakker liggen"

  Michael Woods werd vooraf slechts als een outsider op een medaille beschouwd. Hij is na Steve Bauer pas de 2e Canadees op een WK-podium. "Ik zal hier toch een paar nachten van wakker liggen, want ik was er zo dicht bij. Ik was in de sprint aan het naderen op Valverde toen ik last kreeg van krampen."

   

  "Ik ben een beetje ontgoocheld, maar eigenlijk zou ik dat niet mogen zijn en moet ik trots zijn. Als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik 3e zou worden op het WK had ik je niet geloofd."