• home
 • video
 • pas verschenen

  Goeie test Campenaerts voor werelduurrecord: "Niet overmoedig worden"

  Victor Campenaerts

  Victor Campenaerts in actie op de wielerpiste van Grenchen.

  Victor Campenaerts heeft zaterdag een test van een halfuur afgewerkt met het oog op een aanval op het werelduurrecord van Bradley Wiggins. "Het was een goeie test, maar dat betekent niet dat er meteen een aanval zal plaatsvinden."

  Victor Campenaerts veroverde deze week brons op het WK tijdrijden in Innsbruck, maar de tijdrijder van Lotto-Soudal reisde meteen door naar Zwitserland voor een test op de wielerpiste van Grenchen. Het opzet was duidelijk: Campenaerts wou een halfuur sneller rijden dan het schema van het werelduurrecord van Wiggins.

   

  "De test viel goed mee", zegt Campenaerts. "Gedurende een halfuur heb ik een gemiddelde van 54,8 km/u kunnen aanhouden." Wiggins legde in één uur 54,526 kilometer af.

   

  "Ik besef natuurlijk dat het een groot verschil is om zo'n temo een volledig uur aan te houden. Er zal nog heel wat moeten gebeuren om het werelduurrecord te verbeteren."

  "Aanval zal eerder voor in de loop van 2019 zijn"

  Campenaerts plant dit jaar alvast nog geen aanval. "Dit is een hoopgevend signaal, maar die goeie test betekent niet dat ik meteen het record ga aanvallen. Dat zal eerder voor in de loop van 2019 zijn. We zullen binnen de ploeg bespreken wanneer dat zal zijn."

   

  "Mijn conditie is op dit moment natuurlijk uitstekend, mede door de Vuelta en het WK tijdrijden. Het is niet zo dat er een specifieke voorbereiding is geweest op deze test, dus zowel op dat vlak, als op het vlak van locatie is er zeker nog marge voor verbetering. Maar laat ons nu zeker niet overmoedig worden."