• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen 4e regenboog op rij voor Sagan: "Trots op voorbije 3 jaar"

  Peter Sagan

  Peter Sagan was de eerste grote naam die moest lossen.

  Peter Sagan had in Innsbruck als eerste renner ooit 4 wereldtitels (op een rij dan nog) kunnen behalen, maar zodra de koers ontplofte, moest de Slovaak lossen. Tiesj Benoot volgde niet veel later zijn slechte voorbeeld.

  Peter Sagan was speciaal naar de Ronde van Spanje getrokken om kilo's te verliezen en zich zo klaar te stomen voor het WK in Innsbruck. Op het zware parcours in Oostenrijk leek hij op papier kansloos, maar met Sagan weet je het natuurlijk nooit.

   

  Aanvankelijk leek hij goed te kunnen volgen, maar toen het tempo bij de 4e beklimming naar Igls de hoogte inging, moest hij snel inbinden. Sagan liet het dan maar lopen, geen 4e wereldtitel dus.

   

  "Ik ben niet triest, dit had ik verwacht", reageerde Sagan. "Ik ben trots op de voorbije 3 jaar in de regenboogtrui. Het is tijd om hem over te dragen. Iets minder druk voor mij dan ook. Het is goed dat er eens een klimmer de trui kan dragen."

   

  Ook voor Serge Pauwels en Tiesj Benoot ging het licht al vroeg uit. Pauwels was na zijn blessure slechts als wegkapitein meegenomen, maar van Benoot werd toch meer verwacht.

  Bekijk de zwanenzang van Sagan en Benoot