• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin baalt: "Zuur als je 4e wordt van de 4, maar ik was op"

  Heel wat favorieten zakten door het ijs in Innsbruck. Julian Alaphilippe ontplofte op de slotklim. "Ik zoek geen excuses." Tom Dumoulin kon na de afdaling wel aanhaken: "4e was de plek waar ik thuishoorde."

  De medailles leken verdeeld tot Tom Dumoulin op 1,5 kilometer van de finish de orde kwam verstoren na een dolle achtervolging op de klim en in de afdaling.

   

  "Ik ben diep moeten gaan om terug te komen", zei Dumoulin. "Misschien kan ik nog demarreren, dacht ik, maar die mannen konden zich wat sparen en waren frisser. Valverde was zo goed. Hij reageerde meteen."

   

  "Het is zuur dat je 4e wordt van de 4 in de sprint, maar op de klim was ik ook 4e van de 4. Dat is dan de plek waar ik thuishoor, zeker? Maar als je er zó dichtbij bent, wil je wel op het podium."

  Alaphilippe: "Mijn benen lieten me in de steek"

  Julian Alaphilippe speelde de voorbije weken en zelfs maanden met de pedalen en werd dan ook door veel waarnemers naast Valverde gezet in de lijstjes. Maar de Fransman kwam op de moordende slothelling de man met de hamer tegen.

   

  "Mijn benen lieten mij in de steek op de steilste stukken", zegt Alaphilippe. "Het lange seizoen eiste wellicht zijn tol. Ik was omhoog aan het zigzaggen, beter kon ik niet. Dit is een bittere teleurstelling."

   

  "Ik voelde wel dat er druk op mijn schouders lag. Iedereen verwachtte veel van mij. Ik had er zelf ook meer van verwacht. Maar ik zoek geen excuses."

   

  "Romain (Bardet) kon wel een schitterend nummertje opvoeren. Als je in zo'n zware koers 2e wordt na Valverde, dan heb je het schitterend gedaan. Ik ben tevreden voor hem. Zo was al ons werk toch niet vruchteloos."