• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach vrouwen: "Standhouden en vechten, meer zat er niet in"

  Bondscoach Ludwig Willems

  Ludwig Willems (l): "We moeten blijven werken."

  De Belgische vrouwen speelden geen rol van betekenis op het WK in Innsbruck. "Het is verlopen zoals we hadden verwacht", zegt bondscoach Ludwig Willems. "Ik had er toch iets meer van verwacht", zegt José De Cauwer.

  Een 28e plaats voor Sofie De Vuyst (op 8'18") was het beste resultaat voor de Belgische vrouwen op het WK wielrennen. "Het is verlopen zoals we verwacht hadden. Het was een superharde wedstrijd, waarbij onze Belgische meisjes niet meer konden doen dan standhouden en terugvechten. Dat hebben ze schitterend gedaan."

   

  "Na de eerste klim was al duidelijk dat er meer niet inzat. Daar werd het niveauverschil al duidelijk. Met de toppers kunnen ze net niet mee."

   

  "We moeten blijven werken. Er zitten toch een aantal jonge rensters aan te komen. Julie Van de Velde is pas vorig jaar beginnen te koersen en deed het op haar eerste WK al schitterend. En Kelly Van de Steen is ook nog maar 23."

  De Cauwer: "Duidelijk verschil tussen toplaag en 2e laag"

  José De Cauwer is iets somberder gestemd over de prestatie van de Belgen. "Ik denk niet dat ze tevreden kunnen zijn. Ik had er iets meer van verwacht. Die klim was er voor veel vrouwen te veel aan. Elke keer kwamen daar de beste 10 vrouwen naar boven. Er is nog een duidelijk verschil tussen de toplaag en de 2e laag."

   

  Volgens Sofie De Vuyst moeten ze in België nog meer investeren in het vrouwenwielrennen, en dan vooral voor het klimwerk. "Als je bergop wil kunnen rijden, moet je bergop gaan trainen. Of toch nog meer dan ze nu doen. Daar is niets aan te doen."