• home
 • video
 • pas verschenen

  "Evenepoel is zelfs nog teruggedraaid voor zijn wattagemeter"

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel gaat in de aanval.

  Toen Remco Evenepoel werd opgehouden door een valpartij op het WK brak er onrust uit in de volgauto. "Mijn stuur heeft het bijna begeven", vertelt bondscoach Carlo Bomans. "Ik wist dat het nog goed zou komen", reageert mama Anja.

  Halverwege het wereldkampioenschap voor juniores stond Remco Evenepoel meer dan anderhalve minuut stil na een valpartij. "Ik denk dat mijn stuur het bijna begeven heeft. Het duurde lang voor Remco weer op zijn fiets zat. En dan draaide hij nog eens terug voor zijn wattagemeter ook", lacht bondscoach Carlo Bomans.

   

  "Ik vond het toch belangrijk om die bij me te hebben, om de wattages op de klim te kunnen bekijken", legt Evenepoel uit. "Het is niet dat het zonder anders niet gelukt zou zijn, maar dan zou het meer op gevoel geweest zijn."

   

  Bomans: "De ploegmaats hebben gewacht om hem weer in stelling te brengen. En eens Remco op gang is.... Aaron (Van der Beken, red.) en Ilan (Van Wilder, red.)  hebben hem super geholpen."

   

  Als bondscoach bij de elite maakte Bomans in 2012 ook de wereldtitel van Philippe Gilbert mee. "De jeugd is veel mooier", vindt hij. "Dit kan je met niks vergelijken."

  VIDEO: Evenepoel moet lang wachten op assistentie

  Een valpartij op 72 km van de streep gooit roet in het eten voor Remco Evenepoel. De topfavoriet moet zijn achterwiel wisselen en de mecanicien laat op zich wachten."Hey, mannen", roept Evenepoel, die kostbare tijd verliest in zijn race naar de regenboogtrui.

  Mama: "Heb toch een keer f**k gezegd"

  "We waren allemaal stil bij die val", vertelt vader Patrick Evenepoel, "maar ik zag hoe hij naar voren reed en ik zag ook zijn fantastische ploeg. Daarom wil ik ook een woordje van dank richten aan zijn ploegmaats."

   

  "Eerlijk? Ik heb een keer f**k gezegd", geeft mama Anja toe, "maar ik bleef er wel in geloven. Ik wist dat het nog goed zou komen."

   

  "Eens Remco op zijn fiets zit, weten we tot wat hij in staat is. Het moest gewoon lukken. Hij wou het zo erg en hij heeft er zo hard voor gewerkt."

   

  De zoon van Anja en Patrick begint nu aan zijn profcarrière. "We blijven er rustig onder", vertelt de mama. "We blijven met de voeten op de grond staan en zullen hem helpen als ouders. Thuis zullen we er altijd staan voor Remco."

  Remco Evenepoel en zijn ouders

  Kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel geeft zijn mama een knuffel.