• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuyven is dolblij met WK in zijn Leuven: "Supervet!"

  Jasper Stuyven

  Deze maand won Jasper Stuyven de GP Jef Scherens in Leuven.

  De Belgische wielrenners kijken al uit naar het WK van 2021 in Vlaanderen. Jasper Stuyven en Victor Campenaerts voorop, zij wonen allebei in Leuven.

  "Finish op 100 meter van mijn deur"

  De Internationale Wielerunie UCI heeft zonet het WK wielrennen van 2021 aan Vlaanderen toegekend. Jasper Stuyven is in zijn nopjes. De 26-jarige renner is geboren en getogen in Leuven, waar de finish zal liggen.

   

  "Ik vind het supervet", reageert de juniorewereldkampioen van 2009. "Het WK rijdt dwars door mijn stad. En de finish ligt op de Erasme Ruelensvest, op 100 meter van mijn deur. Dat maakt het extra speciaal."

   

  Twee weken geleden won Stuyven de GP Jef Scherens in Leuven. "Ik vond
  de sfeer toen al geweldig, op het WK gaat dat nóg straffer worden. Het is nog 3 jaar wachten, maar ik kijk er nu al ontzettend hard naar uit.”

  Jasper Stuyven

  Krijgt Jasper Stuyven in 2021 opnieuw een dikke zoen in hartje Leuven?

  "Van mijn geboorte- naar mijn woonplaats"

  Ook de andere Belgische renners kijken uit naar het wereldkampioenschap in Leuven. "Ik ben superblij", vertelt chronospecialist Victor Campenaerts. "Hopelijk kan ik schitteren in de tijd- en misschien ook in de wegrit."

   

  "We starten in Antwerpen en finishen in Leuven: de stad waar ik geboren ben en de plaats waar ik nu woon. Dat is ronduit schitterend."

   

  Ook Tiesj Benoot, Greg Van Avermaet en Remco Evenepoel hebben er zin in. Kijk hieronder naar hun reacties.