• home
 • video
 • pas verschenen

  Renaat en José verkennen WK-parcours: "De Höll? De hel, ja"

  Höll

  Deze helling wacht de renners zondag op.

  Er is al heel wat inkt gevloeid over het loodzware parcours in Innsbruck, maar Renaat Schotte en José De Cauwer gingen het met hun eigen ogen checken. Vooral de laatste beklimming, de Höll, maakte diepe indruk.

  Na een naar Oostenrijkse normen rustige aanloop zullen de mannen zondag 6 rondes afwerken waarin telkens de klim naar Igls overwonnen moet worden. "Normaal gezien heb je een klim van ongeveer 2 kilometer op een WK, maar nu krijg je er eentje van 8 kilometer. Dat is al een echte klim", stelt José De Cauwer vast.

   

  Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen de renners (enkel de mannen elite, de andere categorieën doen enkel de andere klim) in de laatste ronde een 7e keer de klim naar Igls en als klap op de vuurpijl de gevreesde Höll.

  "Wie hier zal opknallen? Krasselen en overleven, ja!"

  "Höll Yeah! Even harder than hell!" Zo begroet een spandoek de renners aan de voet van de klim van 3,2 km, met stukken tot 28%. "Na 250 kilometer zal het inderdaad de hel zijn. Hier moet en zal het gebeuren. Hier wordt het verschil gemaakt."

   

  "28%, zoiets heb ik nog nooit op een WK gezien. Ze zullen hiervoor een versnelling nodig hebben die je op een WK normaal gezien nooit gebruikt. Je moet je niet afvragen: wie zal hier opknallen? Het zal krasselen worden, het gaat om overleven."

   

  Het wegdek is dan ook nog eens om te huilen. "Ja, maar ze zullen hier toch niet tegen 25 km/u naar boven rijden. De renners zullen makkelijk de reclame op hun voorwielen kunnen lezen."

  "Renners die aan de start staan moeten reserves hebben"

  "Het is moeilijk om te voorspellen welke renners aan de voet van de Höll zullen arriveren", zegt José De Cauwer. "Krijgen we alleen maar springveren à la Valverde en Alaphilippe? Of zullen de klassieke renners à la Van Avermaet er nog bij zijn?"

   

  "Ik denk dat we sowieso zullen moeten kijken naar renners met veel reserves, die nog niet leeg zijn na een zwaar seizoen. Want het wordt echt overleven."

  De Cauwer: "Dit heb ik nog nooit gezien op een WK"

  Beelden van de beklimming van de Höll

  Quintana en co verkennen de klim