• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts dolgelukkig: "Wist dat ik het ook tegen wereldtop kon"

  Dumoulin, Dennis en Campenaerts

  Een podium om in te kaderen voor Victor Campenaerts.

  Na 2 gouden medailles op een EK staat Victor Campenaerts nu voor het eerst ook op het podium op een WK. "Dat had ik zo vroeg in mijn carrière nog niet verwacht."

  Weinigen dichtten Victor Campenaerts op het veeleisende parcours in Innsbruck medaillekansen toe, maar zelf dacht hij daar anders over. "Ik wist wel dat de 3e plaats mogelijk was."

   

  "Ik vertrok tegen een goed tempo, misschien een beetje boven het schema. Toen ik de tijden hoorde, dacht ik: dat is perfect, ik doe hier mee voor de medailles. Ik moet gewoon nog de klim over op mijn tempo."

   

  "Maar plots werden mijn tijden met Tom Dumoulin vergeleken. "Shit. Of nee, verdomme, ik word hier gewoon vergeleken met Dumoulin", dacht ik."

   

  "De laatste anderhalve kilometer was zó lang. Ik ben daar echt stilgevallen. Daar zal ik die halve seconde op Dumoulin wel verloren hebben." Of was het dan toch zijn niet zo aerodynamische snor? "Misschien was het verschil zonder die snor nóg groter geweest? 2e was natuurlijk mooier geweest, maar een podium op een WK had ik sowieso maar later in mijn carrière verwacht."

  Of ik zonder snor wél zilver had behaald? Misschien was het verschil dan juist nóg groter.

  "Pas op het podium begon het echt door te dringen wat ik gedaan had, toen ik daar stond naast 2 mannen die vooraf ongenaakbaar waren. "Shit, ik heb dat hier toch goed klaargespeeld", dacht ik."

   

  "In het wielrennen is het not done dat je blij bent als je niet wint, terwijl een Pieter Timmers uit volle borst kan juichen als hij zilver wint op de Spelen. Maar ik ben wél supercontent, want ik heb het onderste uit de kan gehaald."

  "EK is fantastisch, maar WK is nog wat anders"

  Victor Campenaerts werd al 2 keer Europees kampioen, maar "de toppers stonden daar niet aan de start" wordt dan vaak gezegd. "Ik wist dat ik het ook tegen de wereldtop kon. Al moet ik ook toegeven dat Europees kampioen worden fantastisch is, maar dat een WK toch nog wat anders is."

   

  "Misschien kan ik op de Olympische Spelen in Tokio nog een plaatsje beter doen", kijkt Campenaerts al vooruit naar de toekomst. "Ik lig er nu al wakker van waarom Dennis nog zó veel sneller is dan ik, die al helemaal verzuurd is aan de finish."

  Campenaerts geniet van biertje tijdens interview

  Campenaerts: "Op het podium drong het meer tot me door"