• home
 • video
 • pas verschenen

  Poll: Verdienden Salah, Courtois of Griezmann geen plaats in FIFA Elftal van het Jaar?

  Groepsfoto van het FIFA Elftal van het Jaar.

  Messi en Ronaldo stuurden hun kat naar Londen.

  Het FIFA Elftal van het Jaar doet her en der wenkbrauwen fronsen. Geen Mo Salah of Thibaut Courtois bijvoorbeeld. Wel Dani Alves. Wie is volgens u de grote afwezige?

  De FIFA FIFPro World11, zoals het Elftal van het Jaar officieel heet, wordt gekozen door spelers zelf. Duizenden spelers brachten hun stem uit en dat leverde een aantal opvallende keuzes op.

   

  Thibaut Courtois werd verkozen tot FIFA Doelman van het Jaar voor zijn uitstekende WK en zijn 15 clean sheets bij Chelsea vorig seizoen. Maar in het Elftal van het Jaar was er geen plaats voor de Rode Duivel. Zijn collega's verkozen David De Gea in doel.

   

  Achteraan was de basisplaats voor Dani Alves verrassend. De 35-jarige Braziliaan ligt sinds begin mei in de lappenmand met een knieblessure en miste het WK.

   

  Met De Gea, Hazard en Kanté telt de Premier League drie vertegenwoordigers. De top drie van de Engelse PFA Player of the Year is wel volledig afwezig. De 41 goals van Mo Salah, de Engelse titel en een uitstekend WK van Kevin De Bruyne en de prestaties van Harry Kane overtuigden hun collega's niet voldoende.

   

  Ook niet in de ploeg: Antoine Griezmann. Nochtans won de Fransman de wereldtitel en had een serieus aandeel in de zege van Atletico Madrid van de Europa League. 

  Het Elftal van het Jaar