• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "De steun van mijn fans voelde nog nooit zo goed"

  Wout van Aert in zijn nieuwe witte trui.

  Dit is voorlopig de nieuwe trui van Van Aert.

  Wout van Aert is klaar voor zijn eerste wedstrijd zonder ploeg. Op Instagram heeft de wereldkampioen nog een keer gesproken over de hectische week. Hij bedankt iedereen die hem geholpen heeft om toch aan de start te kunnen staan in Waterloo.

  De saga rond de contractbreuk van Van Aert bij Sniper Cycling is nog niet voorbij want de ploeg trekt naar de rechtbank. Maar vandaag wil de wereldkampioen zich vooral focussen op de Wereldbekermanche in de Verenigde Staten. Hij sluit de hectische week af met een post op Instagram.

   

  "Doorgaans ben ik geen fan van lange teksten op Instagram, maar nu denk ik wel dat het op zijn plaats is", begint hij. "Het was een hectische week met veel stress en veel twijfels. Ik ben hier dinsdag gearriveerd zonder te weten of ik dit weekend wel zou mogen racen."

   

  "Duizenden telefoontjes en berichten later, ben ik klaar voor de strijd. Ik heb zelfs exact dezelfde fiets kunnen regelen. Het is ongelooflijk dat dit allemaal in vier dagen tijd gelukt is." Daarna bedankt de renner zijn vrouw, zijn vrienden, zijn manager, en de bedrijven die hem wel nog steunen.

   

  Ook de UCI krijgt een bedankje "omdat ze mijn licentie zo snel in orde gebracht hebben". Het laatste woord hield hij over voor zijn fans. "Ik wil iedereen bedanken die mij berichtjes heeft gestuurd of mij op welke manier dan ook gesteund heeft. De steun van mijn fans heeft nog nooit zo warm aangevoeld als nu. Ik ben iedereen dankbaar."

  De woorden van Van Aert op Instagram