• home
 • video
 • pas verschenen

  Ogier schudt WK-stress van zich af met uitstapje naar DTM

  Sébastien Ogier

  Kan Sébastien Ogier het ook op een circuit?

  Sébastien Ogier is met o.a. Thierry Neuville verwikkeld in een verbeten strijd om het rallykampioenschap. De Fransman maakt van zijn vrij weekend gebruik om zijn stuurkunsten te verfijnen in het DTM-kampioenschap.

  Sébastien Ogier zal in Spielberg (Oos) zijn debuut maken in het populaire touring-kampioenschap. In augustus testte hij zijn Mercedes-AMG C63 al eens uit in Italië. "Ik was positief verrast. Het is met niets te vergelijken met rally", zegt de Fransman. "Ik voelde me net een kind met een nieuw speelgoedje."

   

  "Mijn doel is om een weekend zonder fouten te rijden. Iedereen weet dat ik niet veel ervaring heb op een racecircuit. Ik doe dat gewoon te weinig. Ik probeer me te amuseren en mijn limiet op te zoeken."

   

  Begin oktober kruipt Ogier weer in zijn Ford voor de Rally van Groot-Brittannië. Hij heeft nog 3 rally's om zijn 6e wereldtitel in de wacht te slepen. Daarvoor moet hij wel nog Ott Tänak en Thierry Neuville voorbijsteken in de stand.