Ga naar de inhoud

Kwartfinales zijn eindstation voor Belgische basketbalsters op EK 3x3

 zo 16 september 2018 20:40

De Belgische 3x3-ploeg bij de vrouwen is op het Europees kampioenschap gesneuveld in de kwartfinales. Ze waren een maatje te klein voor Frankrijk, de latere winnaar.

Basket 3x3 staat in Tokio in 2020 een eerste keer op het olympische programma. De Belgen waren die weekend aan de slag op het EK in Boekarest. Daar sneuvelden ze in de kwartfinales. 

 

Het Belgische team met Heleen Adams, Romina Ciappina, Jaleesa Maes en Fannie Vandesteen eindigden op de tweede plaats in hun poule na één zege en één nederlaag. Zondag gingen ze met 20-11 onderuit tegen Frankrijk. 

 

Frankrijk won het toernooi uiteindelijk. In de finale was het  met 21-5 te sterk voor Nederland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Negende plaats voor de mannen

Ook de Belgische mannen waren actief op het EK. De Belgische ploeg, met Nick Celis, Anthony Chada, Stephane Moris en Vincent Peeters won 1 match in de groepsfase. 

 

De zege tegen Rusland bleek uiteindelijk niet genoeg om door te stoten naar de kwartfinales. België eindigde al negende op het EK, dat werd gewonnen door Servië.