• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers en Buys zijn ook in Doha goed voor bronzen medailles

  Twee wereldbekers achter de rug, twee keer brons voor Timmers.

  Pieter Timmers heeft op de wereldbeker in Doha brons veroverd op de 100m vrije slag. Kimberly Buys volgde zijn voorbeeld op de 50m vlinderslag. Voor beide landgenoten een identiek resultaat als op de eerste wereldbekermanche in Kazan.

  Pieter Timmers pakte vorige week brons in Kazan, een knap resultaat bij zijn competitieve comeback nadat een hersenvliesontsteking hem had weggehouden van het EK zwemmen in Glasgow. 

   

  In het Qatarese Doha mocht Timmers zelfs al dromen van meer. De vicekampioen van Rio zette met 49"30 de beste tijd neer van alle 39 deelnemers in de reeksen. Maar in de finale moest Timmers (49"04) net als in Kazan zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Blake Pieroni (48"11) en de Rus Vladimir Morozov (48"83). 

  Podium 100 meter vrije slag

  1.  Blake Pieroni (VS) - 48"11
  2. Vladimir Morozov (Rus) - 48"43
  3. Pieter Timmers - 49"04

  Ook Buys is opnieuw goed voor brons

  Kimberly Buys was in Kazan goed voor zilver (100m vlinder) en brons (50m vlinder). Die lijn trekt ze ook door in Doha. Op de 50m vlinderslag mocht ze samen met de Zweedse veelvraat Sarah Sjöström en de Nederlandse Ranomi Kromowidjodjo plaatsnemen, identitiek hetzelfde podium als in Kazan.

  Podium 50 meter vlinderslag

  1. Sarah Sjöström (Zwe) - 25"22
  2. Ranomi Kromowidjodjo (Ned) - 25"76
  3. Kimberly Buys - 25"94