• home
 • video
 • pas verschenen

  Deze bolides moeten Formule 1 aantrekkelijker maken

  Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton

  De Ferrari van Sebastian Vettel en de Mercedes van Lewis Hamilton krijgen een nieuwe look.

  De Formule 1 heeft ontwerpen op tafel liggen om het kampioenschap weer op spanning te brengen. Vanaf het seizoen 2021 moet het veel makkelijker worden om je voorligger in te halen.

  Intensere duels?

  Anno 2018 blijven autosportliefhebbers vaak op hun honger zitten in de Formule 1. Inhaalmanoeuvres zijn schaars goed geworden. 

   

  Dat beseffen de nieuwe bazen ook. Technisch directeur Ross Brawn, de grote man van Ferrari in het Schumachertijdperk, heeft 3 concepten laten uittekenen. De nieuwe auto's moeten vanaf 2021 het Formule 1-kampioenschap weer aantrekkelijk maken.

   

  Brawn is ervan overtuigd dat de nieuwe auto's er niet alleen fantastisch zullen uitzien, maar dat ze ook dichter op elkaar zullen kunnen racen. Zo moet u weer intense duels op de circuits te zien krijgen.

   

  "Wat vroeg duidelijk werd in ons onderzoek is dat de huidige raceauto's mekaar erg slecht volgen. Eens de bolides in de buurt komen van elkaar, verliezen ze 50 procent van hun downforce. Dat is een enorme hap uit hun prestatie", weet Brawn.

   

  "We hebben geprobeerd te achterhalen hoe dat komt en hoe we dat kunnen verbeteren. Ik ben blij te kunnen melden dat we al aan ongeveer 80 procent (20 procent verlies) zitten."

  De auto's van nu verliezen 50 procent downforce. Met de nieuwe bolide zitten we aan 20 procent.

  Ross Brawn

  3 concepten voor 2021

  Vandaag heeft Ross Brawn 3 conceptauto's voor het seizoen 2021 voorgesteld. Tegen het einde van 2019 moet de basisstructuur er zijn, daarna is er nog tijd om het ontwerp te verfijnen.

   

  "We hopen dat het uiteindelijke design de bestaande teams zal aanmoedigen om in de F1 te blijven en nieuwe teams zal overhalen om de grid te versterken", klinkt het op de Formule 1-website.

   

  Maak hieronder kennis met de Formule 1-auto van 2021, met veel meer rondingen dan de huidige bolides.

  De Formule 1-auto in 2021: ontwerp 1.

  De Formule 1-auto in 2021: ontwerp 2.

  De Formule 1-auto in 2021: ontwerp 3.

  Oud-wereldkampioen Nico Rosberg is fan: