Ga naar de inhoud

meest recent

Nieuw succes voor Quick-Step Floors in Ronde van Slovakije

 wo 12 september 2018 21:24
Naast Jungels rijden ook twee Belgen rond in Slovakije die we later op het WK zullen terugzien.

Bob Jungels heeft de proloog in de Ronde van Slovakije op zijn naam geschreven. De Luxemburgse kampioen boekte zo al de 62ste zege dit seizoen voor Quick-Step Floors.

Jungels haalde het in Poprad  voor zijn ploegmakker Yves Lampaert en Christophe Laporte (Cofidis). De drie renners eindigden wel in dezelfde tijd. De zege van de Luxemburger was meteen ook de 62ste UCI-overwinning van het seizoen.

 

Daarmee evenaart Quick-Step Floors het teamrecord van 62 uit 2014. Teammanager Patrick Lefevere rekent daar wel de WK-zege dat jaar van Michal Kwiatkowski bij, die toen evenwel voor Polen reed. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitkijken naar 2 WK-Belgen

In Slovakije zijn overigens twee Belgen actief die straks afzakken naar het WK. In de korte proloog van 1,9 kilometer eindigde Serge Pauwels op een 81ste plaats, Ben Hermans finishte als 99ste.


Naast de twee Belgen rijdt ook Julian Alaphilippe rond in Slovakije. De Fransman wordt als een grote kanshebber gezien voor het WK in Innsbruck op 30 september.