• home
 • video
 • pas verschenen

  20-jarige Fransman Leclerc volgt Räikkönen op bij Ferrari

  Charles Leclerc krijgt op jonge leeftijd een kans aan de echte top.

  Sauber en Ferrari hebben het op een akkoordje gegooid: Kimi Räikkonen rijdt volgend jaar voor Sauber, Charles Leclerc maakt de omgekeerde beweging.

  De transfers van Leclerc en Räikkönen zijn vandaag op hetzelfde tijdstip aangekondigd. Sauber en Ferrari konden de overstap dan ook perfect afspreken, aangezien het om een ruil gaat: Räikkönen naar Sauber en Leclerc naar Ferrari.

   

  Voor Charles Leclerc is zijn oversteek richting Ferrari een unieke kans aan de échte top. De amper 20-jarige Monegask debuteerde dit seizoen in de Formule 1 bij Sauber, na zijn wereldtitel vorig jaar in de Formule 2.

   

  Leclerc zal volgend jaar een duo vormen met Sebastian Vettel. De 31-jarige Duitser is dit seizoen de grootste belager van Lewis Hamilton. De Brit leidt na 14 van de 21 manches met 256 punten, Vettel telt er 226. Kimi Räkkönen volgt als 3e met 164 punten. Charles Leclerc bekleedt de 15 plaats in de tussenstand, met 13 punten.

  "Dromen komen uit"

  "Dromen komen uit: ik rijd in 2019 voor Ferrari", twittert een enthousiaste Leclerc. "Ik zal de Italiaanse renstal eeuwig dankbaar zijn voor deze kans. Ik wil iedereen bedanken die mij geholpen heeft om dit te bereiken, zeker mijn overleden vader."

   

  "Ik zal harder dan ooit werken om niemand teleur te stellen. Maar eerst wil ik dit seizoen mooi beëindigen bij het geweldige Sauber, dat mij de mogelijkheid bood om mijn potentieel te tonen."

  Leclerc twittert over zijn transfer: