• home
 • video
 • pas verschenen

  Pech voor Vandoorne: Räikkönen ruilt Ferrari in voor Sauber

  Kimi Räikkönen.

  Kimi Räikkönen trekt de deur bij Ferrari na dit seizoen achter zich dicht. De Fin heeft op zijn sociale media aangekondigd dat hij de komende twee jaar voor Sauber gaat racen.

  Kimi Räikkönen is 38. Hij begon in 2014 aan zijn tweede termijn bij Ferrari, na zijn periode tussen 2007 en 2009. In 2007 kroonde het Finse ijskonijn zich tot wereldkampioen. Tot vandaag won Räikkönen 20 GP's. 

   

  Räikkönen heeft zijn transfer bekendgemaakt op Instagram. "Het voelt extreem goed om terug te keren naar waar het voor mij allemaal begonnen is", verwijst hij naar zijn F1-debuut bij Sauber in 2001.

   

  Voor Stoffel Vandoorne is de overgang van Räikkönen naar Sauber niet meteen goed nieuws. In de wandelgangen werd gefluisterd dat onze landgenoot daar wel eens een stuur zou kunnen krijgen na zijn vertrek bij McLaren.

   

  Meteen na het nieuws over Räikkönen kwam Ferrari met de tijding naar buiten dat de 20-jarige Monegask Charles Leclerc het zitje van Räikkönen bij Ferrari in 2019 mag overnemen.

  Räikkönen op Instagram: