• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse motorrijder Fenati bekoopt remincident met ontslag

  Fenati kneep even de voorrem in van een tegenstander, die daardoor bijna zijn evenwicht verloor.

  Romano Fenati,  de Italiaanse motorrijder die vorig weekend de GP van San Marino ontsierde door aan de rem te trekken van een concurrent, is zijn plaats bij zijn team Marinelli Snipers kwijt. Ook MV Agusta, de ploeg waar hij volgend jaar aan de slag zou gaan, laat nu weten dat hij niet meer welkom is.

  Het beeld van Fenati ging snel de ronde waar hij plots in een rechter stuk de voorrem van zijn landgenoot Stefano Manzi even induwde. Gelukkig kneep Fenati niet te hard en bleef Manzi nipt overeind. 

   

  Zijn levensgevaarlijke actie blijft dus niet zonder gevolgen.  Zo werd Fenati al eerder door de tuchtcommissie van de internationale motorsportfederatie FIM geschorst voor de komende twee grands prix.

  "Kritiek is correct"

  Daarnaast liet zijn huidige team Marinelli Snipers vandaag weten dat Fenati ontslagen is. Ook bij MV Agusta is de Italiaan volgend seizoen niet meer welkom.

   

  "Dit is het ergste wat ik ooit in een motorsportwedstrijd heb gezien. Echte sportmensen zouden dit nooit op deze manier doen", aldus Giovanni Castiglioni, de baas van MV Agusta. 

  Intussen heeft ook de fel bekritiseerde Fenati van zich laten horen. In een statement excuseert de Italiaan zich voor zijn daden. 

   

  "Ik veronschuldig mij naar de hele sportwereld toe. Ik wou dat dit een slechte droom was, maar de kritiek aan mijn adres is meer dan correct. Er werd geprovoceerd naar mij, maar ik had daar anders op moeten reageren. De komende tijd zal ik gebruiken om te bezinnen en mijn hoofd leeg te maken." 

  Bekijk hier nog eens het incident: