Wereldtopper Axel Cruysberghs kroont zich tot Belgisch skatekampioen

  Axel Cruysberghs

  Axel Cruysberghs glijdt over de rails met zijn plank.

  Axel Cruysberghs heeft in Antwerpen het Belgisch kampioenschap street op zijn naam geschreven. In de finale stak de 23-jarige profskater er met kop en schouders bovenuit.

  Axel Cruysberghs is geboren met een plank onder zijn voeten. Sinds twee jaar woont hij in Californië, waar hij de kost verdient als profskater.

   

  Dit weekend was Cruysberghs nog eens in het land voor het Belgisch kampioenschap street, een van de twee onderdelen die over twee jaar op het programma van de Olympische Spelen staat. Elke skater krijgt een minuut om op een parcours met rails en schansen uit te pakken met trucs.

   

  In de finale gaf Cruysberghs iedereen het nakijken met een topscore van 100 punten. Simon Deprez troefde Phil Zwijsen af in de strijd om de tweede plaats. Jonathan Vlerick, de winnaar van vorig jaar, werd vierde in Antwerpen.

   

  Bij de vrouwen ging de Belgische titel naar favoriete Lore Bruggeman. Ex-prof Evelien Bouilliart gleed naar de tweede plaats, voor Sarah De Laet. Cruysberghs en Bruggeman kregen allebei een cheque van 1.200 euro mee naar huis.

  Uitslag BK skateboarding (street)

  Mannen (profs):

  1. Axel Cruysberghs - 100,32 punten
  2. Simon Deprez - 88,49
  3. Phil Zwijsen - 86,11
  4. Jonathan Vlerick - 75,10
  5. Kevin Vu - 27,30

   

  Vrouwen:

  1. Lore Bruggeman - 60,59 punten
  2. Evelien Bouilliart - 28,79
  3. Sarah De Laet - 22,80