• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Dragons kloppen Australië in laatste oefenmatch voor WK

  De Red Dragons (archieffoto) wonnen vlot van Australië.

  De Red Dragons kunnen met een gerust gevoel afreizen naar Italië voor het WK volleybal. In hun uitwuifwedstrijd in Aalst versloegen de Belgen WK-ganger Australië met 3-0. Woensdag speelt België zijn eerste wedstrijd op het WK.

  De Belgische nationale ploeg had eerder deze week twee keer verloren van Polen in een oefenwedstrijd, dus een goed resultaat was welkom. Dat goede resultaat kwam er ook tegen Australië.

   

  De Red Dragons kwamen enkel in de derde set even in de problemen. Maar onder impuls van Simon Van de Voorde en Sam Deroo bleef het bij 3 sets: 25-19, 25-18, 25-23.

   

  "Australië is niet de waardemeter voor ons, maar het is wel belangrijk om met een goed gevoel af te reizen", zei kapitein Sam Deroo. "Het is leuk om een positieve evolutie te zien. Het was al beter dan in de vorige oefenwedstrijden."

  België - Australië 3-0

  Setstanden: 25-19, 25-18, 25-23

  U kunt alle wedstrijden van de Red Dragons op het WK bekijken op Sporza of met livestream op sporza.be. België is in de eerste ronde ingedeeld in een groep met Argentinië, Italië, Japan, Slovenië en de Dominicaanse Republiek.