• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse Korevaar houdt spurtend peloton net af in Belgium Tour

  " "

  Jeanne Korevaar ontsnapte in de laatste kilometers.

  De Nederlandse Jeanne Korevaar (Waowdeals) heeft de 2e rit in de Lotto Belgium Tour gewonnen. Zij bleef na 110 kilometer van en naar Herselt net uit de greep van het spurtende peloton. Lotte Kopecky, die derde werd, blijft leidster. Morgen is de slot- en koninginnenrit in Geraardsbergen.

  Een licht geaccidenteerd parcours, zo kon de omloop vandaag genoemd worden. Dus was de kans op een massasprint groot in Herselt. Het peloton kende een gezapig dagje, veel vluchtpogingen waren er niet. En was er dan toch eentje weg, dan haalden de sprintersploegen die vlot terug.

   

  In de laatste kilometers zorgde Korevaar evenwel voor een stevige kuntstukje: ze ging er solo vandoor en hield het net vol tot op de streep. De Zweedse Fahlin, gisteren derde, was tweede, Lotte Kopecky, gisteren spurtwinnaar, derde.

   

  Kopecky begint morgen met 9 seconden voorsprong op Korevaar aa n de zware rit om en rond de Vesten in Geraardsbergen. Kan zij de eerste Belgische worden die de Lotto Belgium Tour - aan zijn 5e editie toe - weet te winnen? Vorig jaar was de Nederlandse Anouska Koster de beste, zij is momenteel 5e op 13 seconden.

  Bekijk een verslag van de rit hieronder:

  Beelden van de finish:

  Klassementen:

  Uitslag rit 2:
  1. Jeanne Korevaar (Ned), 110 km in 2u48'39"
  2. Emilia Fahlin (Zwe) - z.t.
  3. Lotte Kopecky 
  4. Anouska Koster (Ned)
  5. Kaat Hannes
  7. Aude Biannic (Fra)

  Stand na rit 2:
  1. Lotte Kopecky, in 5u53'53"
  2. Jeanne Korevaar (Ned) op 9"
  3. Emilia Fahlin (Zwe) - 10"
  4. Aude Biannic (Fra) - 11"
  5. Anouska Koster (Ned) - 13"