• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Ik wil niet als een pion in een andere ploeg worden gezet"

  Wout van Aert rijdt vanaf 2020 voor LottoNL-Jumbo.

  Wout van Aert heeft ook volgend seizoen nog een contract bij Sniper Cycling, maar hij ziet de fusieploeg Roompot-Crelan niet zitten. "Het is geen slecht team, maar ik wil niet op deze manier in een ploeg worden gedropt."

  Wout Van Aert ziet het niet zitten om voor Roompot-Crelan te rijden

  Wout van Aert heeft zijn wegseizoen afgesloten met het dernycriterium in Wetteren. Over twee weken duikt hij met zijn regenboogtrui opnieuw het veld in. Maar daarna oogt de toekomst nog onzeker: stapt hij mee over naar fusieploeg Roompot-Crelan?

   

  "Ik ben niet tevreden over de manier waarop ik het nieuws van de fusie heb vernomen", zegt hij. "Ik hoef dat niet zomaar te aanvaarden. Een week later weet ik nog steeds niets, dan moet ik mijn conclusies trekken. Ik wil niet als een pion in een andere ploeg worden gezet en moet zoeken naar oplossingen."

   

  "Ik heb uiteraard veel te danken aan de ploeg, maar dat geldt andersom ook. De fusie wordt aangekondigd als een nieuwe sponsor en dat is de waarheid oneer aandoen. Dat is mijn grootste frustratie."

  "Ik had dit liever intern besproken, maar ..."

  Het zit Van Aert duidelijk hoog, maar hij ligt wel nog tot en met 2019 onder contract bij Sniper Cycling. In 2020 begint hij dan aan een nieuw avontuur bij LottoNL-Jumbo. "Ik had echt de intentie om mijn contract uit te doen", zei hij. "Ook al kon ik niet voorspellen dat mijn carrière zo'n snelle vlucht zou nemen.  Maar ik wil mijn contract niet uitdoen bij een Nederlands team waar ik niemand ken."

   

  "Ik heb veel respect voor Roompot. Het is geen slecht team om in terecht te komen. Ik ben gewoon geen vragende partij om voor één jaar in een nieuwe structuur te komen. 2019 had voor mij hetzelfde mogen blijven, ik wou zeker niet op deze manier in een andere ploeg worden gedropt."

   

  "Als een renner niet tevreden is, moet er een volwassen gesprek komen. Maar ze hebben me kort gecontacteerd na het nieuws over Roompot en daarna heb ik enkel nog persberichten gelezen. Dat is onbegrijpelijk. Daarom was het nodig om mijn mening naar buiten te brengen. Ik had dit liever intern besproken, maar er wordt niet gecommuniceerd met mij."

  "Nuyens had voldoende tijd om nieuw speerpunt te zoeken"

  Voorlopig blijft het windstil bij Nick Nuyens, de manager van de ploeg. "Nu leven we naast elkaar en dat lost niet veel op", zegt Van Aert. "Ik heb in de zomer laten weten dat ik niet zou ingaan op een contractverlenging. Nick had dus voldoende tijd om een nieuw speerpunt aan te trekken, maar nu draait het nieuwe team toch volledig rond mij."