• home
 • video
 • pas verschenen

  Pech blijft Theuns achtervolgen: "Ik kijk al uit naar volgend seizoen"

  Edward Theuns.

  Edward Theuns in actie tijdens de Ronde van Frankrijk.

  Het zit Edward Theuns (27) niet mee. De renner van Sunweb moest de Ronde van Groot-Brittannië verlaten, al lijkt de schade mee te vallen. Ook Jelle Vanendert (33) gaf op na de tuimelperte.

  Edward Theuns kwam tijdens de 2e rit ten val en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens zijn team valt de averij mee. "Zijn knie moest genaaid worden, maar hij liep geen blessures op", meldt Sunweb.

   

  "Het is nog niet mijn jaar geweest", jammert Theuns op Twitter. "Ik had niet veel kansen en als ik ze kreeg, dan werd ik buitenspel gezet door valpartijen. Vandaag was het weer zo. Zoals ik me nu voel, kijk ik uit naar volgend seizoen. Hopelijk heb ik dan meer geluk."

   

  Jelle Vanendert was vandaag een lotgenoot van Edward Theuns. "Hij liep schaafwonden op over zijn hele lichaam, vooral op de rug, schouder, hand en dij. Van zijn koerskledij bleef niet veel meer over. Hij kon niet verder en moest opgeven. Het goede nieuws is dat er normaal gezien geen breuken zijn", laat Lotto-Soudal weten.