• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne in de weegschaal met 3 andere rijders: "Perez is daarbij"

  Sergio Perez op persconferentie

  Perez reed in 2013 al bij McLaren.

  Sergio Perez is een van de concurrenten van Stoffel Vandoorne voor het tweede zitje bij McLaren. De Mexicaan maakt mogelijk zijn comeback bij de renstal. "Er gebeurt veel op de rijdersmarkt. Je moet alle opties openhouden", zei teambaas Zak Brown.

  Mag Stoffel Vandoorne volgend jaar zijn zitje bij McLaren behouden, of niet? Volgens teambaas Zak Brown zijn er op dit moment vier renners die kans maken op die plaats volgend seizoen. Vandoorne is er daar een van, maar ook de talentvolle Lando Norris en naar verluidt ook Esteban Ocon. 

   

  Ook de ploegmaat van Ocon bij Force India is in beeld bij McLaren. Sergio Perez zou opnieuw voor McLaren kunnen gaan rijden. De 28-jarige Pérez reed in 2013 al bij McLaren, na twee goede jaren bij Sauber. Als vervanger van Lewis Hamilton kon de Mexicaan echter weinig indruk maken. Hij verhuisde na een jaar al weer naar Force India, waar hij zijn reputatie als snelle en betrouwbare coureur weer bevestigde.     

   

  "Er gebeurt veel op de rijdersmarkt, je moet alle opties openhouden", zei Brown. "We hebben een lijst van vier coureurs en Sergio verdient het om daarop te staan." 

  Alonso overweegt overstap naar de IndyCar

  McLaren heeft de Spanjaard Carlos Sainz al vastgelegd als vervanger van Fernando Alonso, die na dit seizoen uit de Formule 1 stapt. Alonso overweegt om in de IndyCar Series te stappen. "Fernando zal woensdag een wagen van Andretti Autosport testen in het Barber Motorsports Park in Alabama", verklapte Brown. "Zo kan hij eens zo'n IndyCar testen. Op basis van die test kan Fernando dan nadenken over wat hij volgend seizoen wil doen. De IndyCar Series spreekt hem alvast aan."

   

  Nadat hij in juni de 24 uur van Le Mans won en nadat hij de GP van Monaco in 2006 en 2007 op zijn naam schreef, kan hij bij winst in de Indianapolis 500 de Triple Crown van de autosport veroveren. Voorlopig slaagde enkel de Engelsman Graham Hill er in om het drieluik Le Mans-Indianapolis-Monaco te winnen. 

   

  Alonso nam in 2017 al eens deel aan de Indianapolis 500. Hij lag toen 27 van de 200 ronden aan de leiding, maar in de 179e ronde begaf zijn Honda-motor het.