• home
 • video
 • pas verschenen

  Marvin Vanluchene: "Een wereldtitel pakken, meer kan je niet bereiken"

  Vanluchene viert zijn wereldtitel met zijn kompaan.

  Vanluchene hoopt dat zijn wereldtitel zorgt voor meer belangstelling voor de zijspansport.

  Marvin Vanluchene kroonde zich zondag, samen met de Nederlander Ben van den Bogaart, tot wereldkampioen zijspancross. "Ik kan het nog steeds moeilijk geloven", liet de nog maar 22-jarige Vanluchene weten aan Sporza.

  Hoewel er nog één Grote Prijs moet gereden worden, is het duo al zeker van de wereldtitel. Hoe verklaart Vanluchene het succes? "Sinds dit seizoen rij ik samen met Ben, wat een heuse verbetering is gebleken. Ik heb ook een goede winter zonder blessures achter de rug, wat de puzzel nog beter in elkaar deed vallen."

  Vanluchene zelf is nog altijd maar 22 jaar. Wat maakt zo'n wereldtitel los bij hem. "Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik krijg het ene telefoontje na het andere. Een wereldtitel pakken, meer kan je niet bereiken. Hopelijk zorgt het wat voor extra belangstelling voor onze sport."

  "Graag voltijds focussen op de sport"

  Vanluchene kan namelijk nog niet leven van de zijspansport. "Ik werk fulltime, wat de combinatie met de sport niet altijd makkelijk maakt. Al mijn verlofdagen gaan naar de zijspan. Het zou zeer leuk zijn, mocht ik me voltijds kunnen gooien op mijn sport."

  Ondanks zijn wereldtitel blijft Vanluchene dus hongerig naar nieuw succes. "Ik ben nog altijd maar 22 jaar, dus het zou wat raar zijn om nu al te stoppen. Ik wil zeker nog enkele jaren doorgaan en voor één of meerdere wereldtitels gaan."

  Vanluchene draagt zijn wereldtitel op aan zijn overleden vader. "Dankzij hem ben ik in de sport gerold. Ik heb veel te danken aan hem."