• home
 • video
 • pas verschenen

  Gijs Van Hoecke wordt ploegmaat van Van Avermaet bij Continuum Sports

  Van Hoecke is dit jaar bezig aan zijn 2e seizoen bij LottoNL-Jumbo.

  Van Hoecke is dit jaar bezig aan zijn 2e seizoen bij LottoNL-Jumbo.

  Gijs Van Hoecke wordt vanaf volgend seizoen de knecht van Greg Van Avermaet. Hij komt over van Team LottoNL-Jumbo. "Hij is een aanwinst voor de ploeg", zegt algemeen manager van Continuum Sports, Jim Ochowicz.

  De 26-jarige Oost-Vlaming is momenteel bezig aan zijn 2e seizoen bij LottoNL-Jumbo maar maakt volgend jaar de overstap naar Continuum Sports (het voormalige BMC). Voordien reed hij bij Topsport Vlaanderen en werd hij ex-wereldkampioen ploegkoers.

   

  Ochowicz is vol lof over zijn nieuwste aanwinst. "Gijs heeft in de klassiekers zijn grote potentieel al getoond. Hij kent uiteraard de Belgische wegen en weet goed positie te kiezen op de kasseien. Hij is een aanwinst voor de ploeg. Bovendien traint hij vaak samen met Greg."

   

  "Ik was niet echt op zoek naar verandering maar het aanbod van Jim Ochowicz charmeerde mij", zegt Van Hoecke. "Bij BMC heeft Jim bewezen dat hij een van de sterkste ploegen ter wereld kan vormen. Ik ben er zeker van dat hij daar ook zal in slagen met de nieuwe ploeg. Ik ben vereerd deel uit te maken van dit team."

   

  Van Hoecke kijkt ook uit naar de samenwerking met Van Avermaet. "Hij is mijn dagelijkse trainingspartner en een goede vriend. Ik wil hem helpen te blijven scoren in de klassiekers, die ook mijn favoriete wedstrijden zijn. Ik kijk uit naar de volgende jaren en deze nieuwe stap in mijn carrière.