• home
 • video
 • pas verschenen

  Marianne Vos duikt voor het eerst een volledig seizoen het veld in

  Marianne Vos op de crossfiets.

  De vorige seizoenen koos Vos haar veldritten altijd zorgvuldig uit.

  Het wegseizoen van Marianne Vos zit er zo goed als op. Ze wil zich deze winter 100 procent concentreren op het veldrijden. De Nederlandse zal voor het eerst een volledig seizoen meerijden bij de profs. Ze begint op 23 september in Waterloo. "Ik houd van veldrijden."

  Vos werd gisteren tweede in de GP Plouay. Die wedstrijd was meteen haar laatste wegwedstrijd op hoog niveau. Ze rijdt nu alleen nog een criterium in Bavikhove, daarna gaat al haar aandacht naar het veldrijden. 

   

  De Wereldbeker in Waterloo wordt haar eerste wedstrijd. "Ik had al een tijdje geleden beslist om in september al aan mijn veldritseizoen te beginnen", vertelde Vos. "Het is goed om eens iets anders te doen. Iedereen weet ook dat ik van veldrijden houd."

   

  "Sinds ik prof ben, heb ik geen volledig seizoen meer gereden in het veld. Mijn eerste doel is het EK in Rosmalen in november. Ik moet dus nog ritme opdoen en ik moet me natuurlijk ook nog kwalificeren."