• home
 • video
 • pas verschenen

  Motoren blijven stil na stortvloed boven circuit van Silverstone

  Stewards op het natte circuit.

  De racedirectie oordeelde dat het te gevaarlijk was om te racen.

  De Grote Prijs van Groot-Brittannië, de twaalfde manche van het seizoen in het MotoGP-kampioenschap, is letterlijk in het water gevallen. Door overvloedige regenval lag het circuit van Silverstone er te glad bij. Dat was te onveilig voor de rijders. "Dit is een direct gevolg van het nieuwe wegdek."

  Het circuit in Silverstone werd recent heraangelegd. En het nieuwe wegdek is duidelijk minder goed bestand tegen regen. Zaterdag verstoorde de regen al de oefensessies en de kwalificaties. Verschillende rijders gingen tegen de vlakte. Esteve Rabat liep bijvoorbeeld verschillende breuken in zijn rechterbeen op.

   

  Zondag werd de race eerst verschillende keren uitgesteld om te kijken hoe de situatie zou evolueren, uiteindelijk moesten de rijders hun tweewieler niet meer van stal halen.

   

  "Dit is een direct gevolg van het nieuwe wegdek", stelde racedirecteur Mike Webb op de persconferentie. "Het was duidelijk dat de omstandigheden niet veilig waren. Er waren enkele voorbije edities die eveneens doorgingen in erg natte omstandigheden, met het oude wegdek konden de races toch plaatsvinden. Nu is het de eerste keer dat we zoveel plassen hebben op kritieke plekken."

   

  In de WK-stand behoudt de Spanjaard Marc Marquez (Honda) zijn 59 punten voorsprong op de Italiaan Valentino Rossi (Yamaha).

  Veel paraplu's, maar uiteindelijk dus geen wedstrijd