• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert lacht op trainingsritje na horrorcrash: "Ik ben heel blij"

  Philippe Gilbert heeft vandaag een trainingsritje gemaakt. En dat is groot nieuws want de Belg kwam eind juli nog bijzonder zwaar ten val in de Ronde van Frankrijk. Hij brak zijn knieschijf, maar voelt zich al veel beter. 

  In de 16e etappe van de Ronde van Frankrijk hielden de toeschouwers even de adem in. Philippe Gilbert, op dat moment leider in de rit, tuimelde over een muurtje en vloog de diepte in. De Belg haalde de finish nog, maar achteraf bleek de schade groot: een gebroken knieschijf.

   

  Gilbert hoopt dit najaar nog Parijs-Tours te rijden en is daar al volop weer voor aan het trainen. Vandaag zette hij een filmpje van zijn eerste tocht in de buitenlucht op Twitter. "Ik zit weer op de fiets. Ik ben heel blij. Mijn knie voelt al heel wat beter."

   

  Gilbert was ook in goed gezelschap met Gianluca Brambilla, Eros Capecchi en Rigoberto Uran. 

  Philippe Gilbert kan al opnieuw trainen: