• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Gilbert tuimelt ravijn in, steekt duim op en rijdt voort

  Philippe Gilbert

  Philippe Gilbert duikelt het ravijn in.

  Opschudding in de Tour, wanneer Philippe Gilbert als leider in de koers in de afdaling van de Portet d'Aspet de controle verliest en over een muurtje de diepte invliegt. Maar Gilbert klauterde naar omhoog, stak zijn duim op en reed gewoon weer voort.

  Philippe Gilbert had in de eerste rit door de Pyreneeën een beetje afstand genomen van de zijn medevluchters op de flanken van de Portet d'Aspet. In de afdaling, waar ooit Fabio Casartelli om het leven kwam, liep het voor Gilbert danig verkeerd. Hij begon te zwalpen met zijn fiets en duikelde over een klein muurtje de diepte in.

   

  Na enkele ijzingwekkende ogenblikken vond Gilbert zelf weer zijn weg omhoog. Hij ging op het muurtje zitten en nam even de tijd om bij zijn positieven te komen. De dokter vergewiste zich ervan of alles oké was, waarna Gilbert zijn duim opstak naar de camera en, ondanks een bebloede elleboog, weer op zijn fiets sprong.