• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel over slechte vorm: "Ik weet niet met welke problemen ik worstel"

  Marcel Kittel kon dit jaar nog maar 2 keer winnen.

  Marcel Kittel kon dit jaar nog maar 2 keer winnen.

  2018 was nog niet het jaar van Marcel Kittel. Hij heeft het moeilijk om te winnen. Op zijn Instagram reageert de Duitser en heeft hij het over zijn mislukte BinckBank Tour. "Ik ben heel teleurgesteld dat ik die wedstrijd heb moeten verlaten", klinkt het.

  Kittel stapte deze week uit de BinckBank Tour.  De Duitse spurtbom heeft een moeilijke eerste helft van het seizoen achter de rug.

   

  Hij boekte dit jaar nog maar 2 WorldTour-zeges. Hij won 2 etappes in Tirreno-Adriatico. Nadien kon hij zijn armen niet meer in de lucht steken. In de Ronde van Frankrijk moest hij opgeven omdat hij buiten de tijdslimiet aankwam.

   

  "Ik weet dat ik opnieuw kritiek ga krijgen. Ik zoek op dit moment naar redenen voor mijn slechte vorm. Het is al een ongelooflijk moeilijk seizoen geweest", zegt Kittel, die ook problemen had met zijn ploegleider Konisjev. 

   

  "Ik hoopte dat ik het in de BinckBank Tour kon rechtzetten met de ploeg. De ronde begon hoopvol met een 2e plaats in de 1e rit, maar nadien kon ik niets meer presteren. Ik weet niet met welke problemen ik momenteel worstel. Ik probeer het goed te maken, maar alles lijkt altijd uit te draaien in een nederlaag."

   

  "Mijn geheime recept is mijn lichaam en geest in dezelfde lijn te krijgen. Ik denk dat ik daar momenteel niet in slaag. Ik wil volgende week in de Ronde van Duitsland met een schone lei beginnen", besluit de Duitser. 

  De reactie van Kittel op Instagram