• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel na uithaal ploegleider: "Stel me geen vragen bij mijn toekomst bij Katjoesja"

  Marcel Kittel.

  Marcel Kittel werd onder vuur genomen door zijn eigen ploegleider.

  "Marcel Kittel is een egoïst. Hij wordt goed betaald, maar hij denkt alleen maar aan zichzelf." Die bikkelharde woorden van Katjoesja-ploegleider Dmitri Konysjev van afgelopen weekend zinderen nog altijd na. De Duitse sprinter heeft nu gereageerd: "Ik was verrast om die kritiek in de media te moeten lezen."

  Het was een uithaal die kon tellen. Katjoesja-ploegleider Dmitri Konysjev maakte zijn sprinter Marcel Kittel vorige zaterdag in een interview met L'Equipe zowat met de grond gelijk. De Duitser kwam in deze Tour nog niet in het stuk voor en werd op zijn plaats gezet door zijn Russische ploegbaas.

   

  "Ik was verrast om die kritiek in de media te lezen, terwijl hij elke dag de kans heeft om me zelf aan te spreken. Dat begrijp ik absoluut niet. Het maakt het er ook niet makkelijker op", vertelt Kittel bij CyclingWeekly over het interview. Konysjev bestempelde Kittel daarin als "een egoïst".

   

  "Ik stel me geen echte vragen bij mijn toekomst bij Katjoesja. We proberen dit incident nu intern af te handelen. Dat wilde ik en dat is wat het ploegmanagement wilde. We hebben er over gesproken, maar dat doe je niet in één gesprek na een rit."

   

  "Ik ben klaar om de komende dagen het beste van mezelf te geven voor het team. Iedereen is gefocust op onze doelen en die primeren."