• home
 • video
 • pas verschenen

  Moscon vijf weken geschorst door UCI na incident in de Tour

  Gianni Moscon schorsing

  Moscon werd uit de Tour gezet na een slag aan het adres van Elie Gesbert.

  Team Sky heeft op zijn website aangekondigd dat Gianni Moscon voor vijf weken geschorst wordt door de UCI na zijn wangedrag in de Tour. Moscon deelde in de 15e etappe een slag uit aan Elie Gesbert en werd uit de Tour gezet.

  Naar aanleiding van die uitsluiting wordt Moscon nu voor vijf weken geschorst door de UCI. Bij Sky laten ze via hun website weten de schorsing te aanvaarden. Ook de renner zelf accepteert zijn straf. 

   

  Door de schorsing zal Moscon niet rijden tussen 8 augustus en 12 september, waardoor hij met zekerheid de Vuelta mist. 

   

  Het was overigens niet de eerste keer dat de Italiaan betrokken was bij incidenten in het peloton. Vorig jaar was er al een klacht van de Zwitser Reichenbach, die naar eigen zeggen een duw had gekregen die tot een val en een gebroken elleboog leidde. Eerder kwam Moscon ook al in opspraak in verband met racistische opmerkingen aan het adres van Kevin Reza.