• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens krijgt nieuwe coach: "Het was tijd voor verandering"

  Mertens, hier aan de slag in de Fed Cup, wil stijgen op de wereldranglijst.

  Mertens, hier aan de slag in de Fed Cup, wil stijgen op de wereldranglijst.

  Elise Mertens zal niet langer gecoacht worden door Rick Vleeshouwers, maar door Dieter Kindlmann. "Het is tijd voor verandering", zegt Mertens.  

  De nieuwe coach van onze beste Belgische tennisster wordt de Duitse ex-tennisser Dieter Kindlmann. Hij is de 3e coach van Mertens in 1 jaar tijd. Eerder dit jaar werd haar coach en vriend Robbe Ceyssens vervangen door Vleeshouwers. 

   

  Mertens wil hogerop en daarvoor heeft ze een nieuwe coach nodig, vindt ze. "Ik ben nu nummer 15 van de wereld en kan alleen nog maar meer groeien. Daarom is het tijd voor verandering en heb ik iemand nodig die ervaring heeft."

   

  "Ik werk al sinds vorige week samen met Dieter (Kindlmann), maar nu zie ik echt het grote plaatje voor mij. Het wordt enorm spannend. Hij heeft veel ervaring en ik denk dat hij een fantastische coach is. We begrijpen mekaar zowel op als naast het veld."

   

  Mertens is sinds enkel jaren aan een opmars bezig en is onze beste Belgische tennisster van het moment. "Sinds mijn eerste WTA-titel is het allemaal heel snel gegaan. Met een nieuwe ervaren coach kan het alleen maar beter worden." Haar nieuwe coach trainde eerder al Maria Sjarapova en Madison Keys.