Internazionali BNL d'Italia

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9570
2
Novak Djokovic
8460
3
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
7295
5
Daniil Medvedev
6525
6
Alex De Minaur
4185
7
Hubert Hurkacz
4105
81
Casper Ruud
3925
91
Andrey Rublev
3830
10
Grigor Dimitrov
3770

Nog niet de oude: Rafael Nadal druipt af in Rome na kansloze nederlaag tegen Hubert Hurkacz

 za 11 mei 2024 15:20

Rafael Nadal (37) is nog niet opnieuw het onbespeelbare gravelfenomeen van weleer. De Spanjaard, die na lang blessureleed bouwt aan de weg terug, ging in de tweede ronde van het toptoernooi in Rome kansloos onderuit tegen de Poolse nummer 9 van de wereld Hubert Hurkacz.

In zijn openingsronde tegen Zizou Bergs flitste Rafael Nadal bij momenten, maar twee dagen later fonkelde zijn ster heel wat minder.

 

In de tweede ronde in Rome stond Nadal tegenover Hubert Hurkacz. Geen cadeau voor de Spanjaard, want de Pool is het nummer 9 van de wereld.

 

Hurkacz greep Nadal snel naar de keel en liet hem nooit in zijn ritme komen. Na een dominante partij maakte de Pool het na anderhalf al af: 6-1 en 6-3. 

 

Nadal moet zo vroegtijdig afdruipen in Rome, waar hij al tien keer eindwinnaar was. Ook in Barcelona strandde Nadal in de tweede ronde, in Madrid schopte hij het tot de achtste finales.

 

Op Roland Garros, het grandslamtoernooi in Parijs dat hij liefst veertien keer won, hoopt Nadal nog een laatste keer te schitteren. Of/hoelang de Spanjaard daarna nog doorgaat, is nog niet bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op 26 mei wordt de startknop ingeduwd in Parijs. Met Rafael Nadal? "Er zijn twee opties", vertelde de Spanjaard na zijn nederlaag.

 

"Ik kan zeggen dat ik niet goed speel en dat ik niet klaar ben. Dan neem ik niet deel aan Roland Garros."

 

"De andere optie is aanvaarden waar ik momenteel sta en blijven werken om klaar te zijn over 2 weken."

 

Nadal twijfelt nog een beetje, maar de lokroep klinkt te luid. "Ik denk dat ik zal deelnemen om het beste van mezelf te geven."

 

"Ik heb fysieke problemen, maar de kwaaltjes zijn niet zo ernstig dat ik afhaak voor het belangrijkste toernooi van mijn carrière."

Gerelateerd: