• home
 • video
 • pas verschenen

  Eiking ontloopt sprint van favorietengroepje en wint in La Roche

  Odd Christian Eiking.

  Wanty-Groupe Gobert mag vanavond champagne drinken.

  Odd Christian Eiking (Wanty-Groupe Gobert) heeft de derde etappe in de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. In een spetterende finale was de timing van de Noor perfect. Tim Wellens (Lotto-Soudal) blijft leider.

  Op een zwaar parcours werd het peloton stapje per stapje uitgedund. Tim Wellens verdedigde zijn leiderstrui en kon rekenen op de steun van onder meer Maxime Monfort.

   

  Het regende aanvallen, zo ook van ex-Italiaans kampioen Fabio Aru. De Italiaan geraakte niet weg, maar op 4 kilometer van de finish bleek de uitval van Odd Christian Eiking wel de goeie poging. De Noor soleerde naar de ritzege, Wellens behoudt zijn leiderstrui. 

  Wellens: "Ik zal de leiderstrui niet zomaar afgeven"

  Tim Wellens had aan zijn achtste plek genoeg om de leiderstrui te behouden. "Het was zwaar. De laatste heuvel was echt pittig, maar mijn benen draaiden goed. Zelfs in deze hitte. Al rijd ik liever bij 15 graden dan in 30 graden."

   

  "Ik reageerde onderweg op alle aanvallen, maar ik zat een beetje ingesloten in de sprint en kon niet meedoen voor een ereplaats. Het gevoel was wel goed en ik mag de leiderstrui houden. Natuurlijk had ik graag nog wat voorsprong genomen in het klassement door hier te winnen, maar ik mag niet te veel verlangen."

   

  Wellens heeft een bonus van 4 seconden. "De tegenstanders zullen in de resterende etappes proberen mijn trui af te pallen, maar ik vind het een heel mooie trui en zal die dus niet zomaar afgeven."

   

  Uitslag rit 3
  1. Odd Christian Eiking (Noo) 170 km in 3u54'44"
  2. Quinten Hermans op 6"
  3. Lorrenzo Manzin (Fra) z.t.
  4. Jens Adams  
  5. Jhonnatan Narvaez (Ecu)  
  6. Pieter Serry  
  7. Michel Kreder (Ned)  
  8. Tim Wellens  
  9. Romain Le Roux (Fra)  
  10. Nick van der Lijke (Ned)  
  Stand na rit 3
  1. Tim Wellens in 12u27'33"
  2. Pieter Serry op 4"
  3. Quentin Pacher (Fra) 6"
  4. Quinten Hermans 7"
  5. Viatsjeslav Koeznetsov (Rus) 10"