• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Grote teleurstelling, maar auto voelde weer normaal"

  Stoffel Vandoorne in Boedapest.

  Vandoorne reed op plaats 9 toen hij uitviel.

  Stoffel Vandoorne (McLaren) zag in Hongarije WK-punten aan zijn neus voorbijgaan door een defecte versnellingsbak. Toch wou onze landgenoot vooral de positieve zaken onthouden. "Ik voelde me goed dit weekend. De auto presteerde weer zoals voorheen. Nu kijk ik uit naar een korte pauze."

  Na de eerste helft van het Formule 1-seizoen staat de teller van Vandoorne op 8 WK-punten. Daar hadden er vandaag eindelijk nog eens enkele kunnen bijkomen, maar zijn versnellingsbak liet Vandoorne in de steek toen hij in 9e positie reed.

   

  "Dit is uiteraard een grote teleurstelling", reageerde hij op de website van zijn team. "Ik stond iets verder op de startgrid, maar nam een uitstekende start en schoof meteen op. Ook onze bandenstrategie was goed. Het team deed alles goed vandaag en zo reden we met twee in de punten."

   

  "Ik moest eigenlijk alleen nog de finish halen, maar spijtig genoeg stak er een technisch probleem de kop op. Het blijft een mechanische sport. Het is jammer dat ik niet met punten naar huis ga."

   

  "Maar ik voelde me wel goed dit weekend. Ik heb laten zien dat de snelheid terug is. We zitten weer op hetzelfde niveau als voorheen. Ik wil het team bedanken voor al het werk. Het chassis is vervangen en de auto voelt normaal. Ik ben blij met mijn prestatie. Nu wil ik genieten van de korte zomerpauze. Ik zal klaar zijn voor mijn thuisrace in Spa."