• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas tijdens speech: "Oh neen, ik ben mijn vrouw vergeten"

  Geraint Thomas.

  Geraint Thomas genoot met volle teugen op het podium in Parijs.

  Geraint Thomas (32) heeft zijn naam op de erelijst van de Tour de France gezet. Met een Welshe vlag om zijn nek nam de Sky-renner de honneurs waar. "Kinderen, durf te dromen. Je zal tegenslagen hebben, maar blijf in jezelf geloven", was zijn boodschap.

  "Ik heb geen goed palmares wat speeches betreft", opende Geraint Thomas. De eindwinnaar van de Tour onderstreepte dat zelf nog eens. "Ik wil mijn ploegmaats bedanken, maar ik ga sommige namen vergeten."

   

  Thomas had met Chris Froome een ploegmakker naast zich op het podium. "Ik heb veel respect voor jou, Chris. Het had vreemd kunnen zijn of er had spanning kunnen zijn, maar je bent een geweldige kampioen. Ik heb heel veel respect voor jou."

   

  "Ik ben nu wel vermoeid. Ik ben renner geworden voor deze koers. Ik herinner me dat ik destijds na school naar huis liep om het einde van de Tour te zien. En nu sta ik hier, nota bene in het geel. Dat is te gek."

   

  "Ik wil iedereen bedanken. Ook het publiek. Jullie waren geweldig, ik heb zoveel steun gehad. En oh ja, ik ben mijn vrouw vergeten. Bedankt voor jouw steun", lachte Thomas richting zijn Sarah. 

   

  Op het einde volgde nog een inspirerende boodschap voor de jeugd: "Kinderen, durf te dromen. Als mensen zeggen dat je het niet kan, geloof in jezelf. Je zal tegenslagen hebben, maar blijf er in geloven. Dan is alles mogelijk. Hard werken loont. En Vive le Tour", waarna Thomas de microfoon op het podium liet neerploffen.

  Thomas pakt het publiek in met zijn speech