• home
 • video
 • pas verschenen

  Ontgoochelde Sergeant: "Onze Tour is niet geslaagd. Mislukt zelfs"

  Marc Sergeant.

  Lotto-Soudal kon in deze Tour geen potten breken.

  Voor Lotto-Soudal is deze editie van de Tour er eentje om heel snel te vergeten. Ploegmanager Marc Sergeant steekt zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken. "We moeten de draad zo snel mogelijk opnieuw oppikken", luidt het.

  Lotto-Soudal begint zo meteen met slechts drie renners aan de slotrit naar Parijs. Jasper De Buyst, Thomas De Gendt en Tomasz Marczynski halen zonder pech de finish, maar de Belgische formatie kwam de voorbije weken amper in het stuk voor.

   

  "Onze Tour is niet geslaagd. Mislukt zelfs", is Marc Sergeant hard in een persbericht. "Er is geen andere optie dan dat uit te spreken."

   

  "Enerzijds zijn er de 5 opgaves en achter elke renner schuilt natuurlijk een verhaal,
  maar anderzijds is er het feit dat we zelden meegespeeld hebben voor ritwinst. Thomas De Gendt in de etappe naar Mende en Jelle Vanendert naar Bagnères-de-Luchon hebben zeker een verdienstelijke poging gedaan, maar dat volstond niet om mee te dingen naar een topresultaat. Dat is pijnlijk.”

   

  "Ik ben verrast, ja. Het eerste deel van het seizoen was goed, de voorbereiding op de Tour ook. Ik blijf er bij dat we de best mogelijke selectie samengesteld hebben voor de Tour. We hadden een evenwichtige kern met een aantal vrijbuiters waarvan iedereen dacht dat we konden meespelen voor succes."

   

  "Tiesj Benoot en Jens Keukeleire zien opgeven voor de eerste rustdag is natuurlijk brute pech en een serieuze aderlating. En in een Tour die niet lief was voor de niet-klimmers verloren we enkele dagen later nog André Greipel en Marcel Sieberg. Dan slinken de kansen op ritwinst natuurlijk snel. En de inspanningen die geleverd werden, moesten vaak cash betaald worden.”

   

  "We zijn onze Captains of Cycling een antwoord verschuldigd en moeten de draad zo snel mogelijk opnieuw oppikken. Er volgen nog veel mooie wedstrijden, waarin ik denk dat we wél resultaat kunnen boeken. Maar er is maar één Tour.”