• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere over toekomst: "Ik wou vorig jaar eigenlijk al stoppen"

  Patrick Lefevere.

  Lefevere is op zoek naar geld.

  "Ik ben voor 98% tevreden over deze Tour", reageerde Quick-Step Floors-manager Patrick Lefevere na de slotrit in Parijs. Over zijn toekomst kwam er nog geen klaarheid. "Het gebrek aan sponsors zou kunnen beslissen over wanneer ik stop."

  "Gilbert hoopt in Turkije en China nog te fietsen"

  "Jammer", zei Patrick Lefevere bij Sporza nadat Yves Lampaert op de Champs-Elysées werd opgepeuzeld door het peloton. "Stel je voor dat hij hier had gewonnen, dan was het helemaal te gek geweest."

   

  "Men zegt dat ik nooit content ben, maar ik ben voor 98% tevreden. We winnen 4 ritten en pakken de bolletjestrui, maar er zat ook meer in. Ik wil geen afbreuk doen aan BMC en Van Avermaet, maar in die ploegentijdrit reden wij elkaar kapot op die helling. Dan verlies je die rit en een week geel."

   

  Quick-Step verloor Philippe Gilbert na een horrorcrash. "Ik heb hem zaterdag gehoord. Hij is hard en optimistisch. Hij hoopt over 3 weken weer te kunnen fietsen en de winter in te gaan met nog wat competitie. Hij hoopt nog in Turkije en China deel te nemen."

  "4 à 5 miljoen nodig"

  Enkele dagen geleden sijpelde ook het nieuws binnen dat Patrick Lefevere nog altijd geen akkoord heeft met Niki Terpstra, winnaar van de Ronde van Vlaanderen. "Ik wil graag verlengen, hij wil het ook. Maar de fondsen ontbreken nog."

   

  "Dat is eigenlijk triest. Ik wilde persoonlijk vorig jaar al stoppen, maar je zit met 75 mensen en iedereen pusht je om voort te doen. Ik heb me laten overtuigen."

   

  "Hoelang ik nog blijf? Dat weet ik niet. Het gebrek aan sponsors zou kunnen beslissen wanneer ik stop. Om voort te doen met wat we nu bezig zijn, heb ik 4 à 5 miljoen euro nodig."