• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaanse Kathleen Baker zwemt wereldrecord op 100m rugslag

  Baker kan het niet geloven als ze haar tijd ziet.

  Baker klokte af op exact 58 seconden.

  Kathleen Baker heeft het wereldrecord op de 100 meter rugslag op haar naam gezet. De Amerikaanse zwom tijdens de kampioenschappen in haar land naar een tijd van 58"00. Daarmee verbeterde ze het vorige record van de Canadese Kylie Masse (58"10), dat sinds de wereldkampioenschappen van juli vorig jaar op de tabellen stond.

  Naast het wereldrecord pakte Baker vrij logisch ook het Amerikaanse record. Dat stond sinds 2012 met 58"33 op naam van Missy Franklin. Dankzij haar zege verzekerde Baker zich ook al van een ticket voor de Pan-Pacifische kampioenschappen zwemmen die volgende maand plaatsvinden in Tokio. 

   

  "Ik leef even op een wolk", zei Baker na afloop. "Ik kan mijn geluk niet in woorden omschrijven." De Amerikaanse flirtte met de magische grens van 58 seconden. Ze klonk meteen ambitieus na het behalen van haar wereldrecord. "Ik ga er nu alles aan doen om onder die 58 seconden te geraken."

   

  Baker zwom ook de 200 meter rugslag op de Amerikaanse kampioenschappen. Daar eindigde ze ex aequo op de eerste plaats met het 16-jarig talent Regan Smith.