• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Ik ben de Tour al lang beu"

  Thomas De Gendt

  Thomas De Gendt kon zich niet uitleven in deze Tour.

  Het ene jaar is het andere niet, dat weet ook Thomas De Gendt. "Het is hier niet plezant", stelt hij. "Maar ik moet wel terugkeren."

  Thomas De Gendt greep vorig jaar net naast de Prijs voor de Superstrijdlust, maar dit jaar kwam hij heel wat minder in het stuk voor. Dat zit hem duidelijk hoog. "Vorig jaar lukte het elke keer om mee te geraken, nu niet. Misschien laten ze me nu niet meer zo makkelijk rijden."

   

  "Ik ben de Tour eigenlijk al lang beu. Het is hier niet plezant. Maar ik zal wel moeten terugkomen, want de Tour is de grootste koers. Alleen heb ik die stress in de 1e week niet graag en zoals ze nu in de bergen rondrijden, heb ik het ook niet graag. Er waren ook weinig overgangsetappes voor types zoals ik."

  "Op het einde lieten we het hoofd hangen in de ploeg"

  Niet alleen voor Thomas De Gendt persoonlijk, ook voor Lotto-Soudal was het een Tour om snel te vergeten. "Dat is wel het minste wat je kunt zeggen. Dat was niet wat we ervan verwacht hadden. Daar moet je eerlijk in zijn."

   

  "Het zat ook tegen: misschien had Tiesj (Benoot) wel mooie dingen kunnen laten zien in de bergen en we zijn ook een 2e plaats kwijt door de deklassering van Greipel in de sprint. Al hebben we op het einde ook het hoofd laten hangen. Volgend jaar beter."