• home
 • video
 • pas verschenen

  WK in 2025 in Afrika? UCI spoort landen aan om kandidatuur in te dienen

  Peter Sagan met zijn regenboogtrui.

  De wereldkampioen van 2025 zal in Afrika kunnen vieren.

  De Internationale Wielerunie zou in 2025 graag een WK in Afrika organiseren. De UCI heeft de 50 Afrikaanse landen die aangesloten zijn daarom opgeroepen om zich kandidaat te stellen. "Een WK in Afrika zou een grote stap zijn voor de populariteit van onze sport", denkt voorzitter David Lappartient.

  Tot nu toe zette het WK wielrennen nog nooit voet op het Afrikaanse continent en daar wil de UCI graag verandering in zien komen. Het roept Afrikaanse landen dan ook uitdrukkelijk op om zich kandidaat te stellen om het kampioenschap op de weg in 2025 te organiseren.


  De deadline om een dossier in te dienen is september 2019. De 50 aangesloten landen kregen een brieg van de UCI en een document dat als leidraad kan dienen om een dossier samen te stellen.

   

  "Een WK in Afrika zou een grote stap vooruit zijn voor onze sport", vindt UCI-voorzitter Lappartient. "De beste renners, honderden journalisten en duizenden toeschouwers zouden voor het eerst verzamelen in Afrika."

   

  "Ik raad de verschillende Afrikaanse wielerfederaties en de geïnteresseerde gaststeden echt aan om zich kandidaat te stellen voor dit historische evenement."