Ga naar de inhoud

Wellens: "Kans bestaat dat ik volgend jaar weer de Tour rijd"

 vr 27 juli 2018 16:19
Tim Wellens
Tim Wellens: "Ben heel blij dat ik de Giro gereden heb."

De Tour is een vrij mager beestje voor de Belgen. Tim Wellens had voor wat meer zwart-geel-rode kleur kunnen zorgen, "maar ik heb nog geen moment gedacht: daar had ik willen bij zijn", zegt Wellens zelf.

Tim Wellens heeft zich in de luwte voorbereid op het 2e deel van het seizoen. "Ik heb de Tour slechts vanaf een afstand gevolgd. Het is ook niet meer zo leuk nu Lotto nog maar 4 renners in koers heeft. Ik heb het zelf ook meegemaakt, maar de 4 ritzeges van Greipel verzachtten toen de pijn."

 

De Tour en Tim Wellens, dat was tot nu toe nog geen goed huwelijk. "Ik heb dan ook nog geen moment gedacht: daar wil ik bij zijn. Ik ben heel blij dat ik de Giro gereden heb. Die was ook geslaagd door die ritzege. Ik had geen nood aan de Tour."

 

"De Tour blijft wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Omdat die zo belangrijk is, wil ik hier zeker nog aan de start staan. De kans zit erin dat dat volgend jaar weer is, maar het is nog vroeg. Want als je kunt zeggen dat je in je carrière een rit gewonnen hebt..."