• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas heeft buit nagenoeg binnen: "Nog geen gewonnen spel"

  Geraint Thomas

  Geraint Thomas mag morgen 2'04" verliezen over 31 kilometer.

  Met iets meer dan 2 minuten voorsprong begint Geraint Thomas aan de tijdrit morgen. "Door die buffer hoef ik geen risico's te nemen, maar ik moet er wel nog door."

  Geraint Thomas gaf ook in de laatste bergrit geen krimp en smokkelde zelf nog wat extra bonificaties mee, zodat hij met een riante voorsprong aan de tijdrit mag beginnen. "Ik heb nog geen gewonnen spel. Het is uiteraard leuk dat ik een buffer heb, want dan moet ik geen risico's nemen. Maar ik moet er wel nog door."

   

  "Roglic vlak ik zeker nog niet uit. Ik was wel verrast dat hij vandaag wegreed van ons. Ik zat in het wiel van Tom (Dumoulin), maar ik had niet het idee dat die traag of slecht aan het dalen was. Maar ineens was er een gat. Ik weet niet of dat door een motor kwam."

  "Tijdrit al 3 verkend"

  Net zoals aan de meeste dingen heeft Sky ook voor de tijdrit niet aan het toeval overgelaten. "Na de Dauphiné heb ik het parcours verkend, 3 keer zelfs. En morgenvroeg doen we dat nog eens."

   

  "Het is een heel lastige tijdrit, steeds op en neer, met 4 klimmetjes waarvan de laatste de lastigste is. Het wordt moeilijk om je ritme te vinden."